Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is al duizenden jaren een vast onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunst. Deze vorm van behandeling leidt tot genezing ofwel vermindering van klachten. De Chinezen hebben ontdekt dat de energie die door het lichaam stroomt een weg van kanalen volgt, meridianen genoemd. Als er een verstoring optreedt in de energiehuishouding, kan het lichaam uit balans raken en kunnen er klachten ontstaan. Door middel van acupunctuur is deze energie te beïnvloeden en kan de balans weer hersteld worden. Het zelf-genezend vermogen van het lichaam wordt hierbij aangesproken.

De balansmethode

In mijn praktijk gebruik ik vooral de Dr. Tan balansmethode. Het is een directe en doeltreffende manier om klachten te behandelen.
Opvallende kenmerken van deze behandeling:

  • De directe werkzaamheid, het plaatsen van de naald moet onmiddellijk effect hebben. Vooral bij pijnklachten is dat een duidelijk en welkom resultaat voor de cliënt.
  • Er wordt niet op de aangedane plaats behandeld maar punten elders in het lichaam worden gekozen om te balanceren.

Wat kan er behandeld worden:
Je kunt acupunctuur inzetten voor pijn, stress, vermoeidheid, burn-out, hooikoorts, maag- en darmklachten, overgangsklachten, slapeloosheid, zwangerschap, stoppen met roken etc.
Kijk op de indicatielijst voor een uitgebreid overzicht van klachten die goed behandeld kunnen worden met acupunctuur.

Acupunctuur-plus behandeling

Mijn behandeling gaat verder dan acupunctuur alleen. Het fysieke lichaam is de ingang van de behandeling maar heling vindt plaats op meerdere en diepere lagen. De innerlijke oorzaak wordt in de behandeling meegenomen.

Wat ligt er onder de klacht verborgen? Waarom zijn juist deze klachten ontstaan?

Met healing en coaching worden onderliggende patronen bewust gemaakt. Het genezingsproces wordt hierdoor versneld. Acupunctuur en healing is een prachtige, elkaar versterkende, combinatie. Lichaam en geest ontspannen en openen zich voor diepgaande transformatie en heling.