Ervaringen

Ervaringen

Door R.T.

Acupunctuur is meer dan naaldjes
“Na een intensieve periode zowel privé als op het werk werd ik in juni 2015 getroffen door aangezichtspijn. Aangezichtspijn is een helse zenuwpijn. Ik ben direct gaan zoeken naar de oorzaak van aangezichtspijn en een methode om de pijn te verminderen en het liefst te verhelpen. Pijnstillers als paracetamol en ibuprofen waren niet effectief genoeg. De huisarts schreef zware epilepsie-medicijnen voor. Mijn voorkeur ging echter uit naar een oplossing zonder deze medicijnen. Het schijnt dat er mensen zijn, die al jaren last hebben van zenuwpijnen. Tijdens mijn zoektocht zijn er verschillende mogelijkheden voor behandeling naar voren gekomen zoals fysiotherapie, manueel therapie en chiropractie. Ik las dat veel mensen baat hadden bij acupunctuur. Ik stond vrij sceptisch tegenover deze mogelijkheid. Wat kunnen naaldjes nu eigenlijk doen aan de helse pijnen die je hebt? Maar ik wilde van die helse pijnen af, dus toch maar een afspraak gemaakt.

De eerste behandeling was wel een beetje spannend. Na een inventarisatiegesprek werden de eerste naaldjes geplaatst. Het plaatsen van de naaldjes voel je praktisch niet. Het was wel een bijzondere ervaring. De naaldjes werden op een hele ander plaats gezet: in mijn knie, enkel, been, elleboog en dit terwijl de pijn toch echt in het gezicht aanwezig was. De pijn werd minder en de plek waar de pijn zat verplaatste per plaatsing van de naaldjes. Nadat alle naaldjes werden geplaatst kwam de volgende bijzondere ervaring. Mijn voeten werden licht gemasseerd en er ging een golf aan energie via mijn voeten naar buiten. Tijdens de massage vernam ik, bij het bespreken van gevoelige onderwerpen, prikkels op de plek waar de zenuwpijn zat. Elke vervolgbehandeling was een bijzondere ervaring. Ik zou vooral de innerlijke rust die ik erdoor ervaar willen noemen. De behandeling is nu een half jaar geleden en de zenuwpijn is niet meer aanwezig. Wel heeft de aangezichtspijn, die nog latent aanwezig is, een signaalfunctie gekregen. Voor mij betekent het: ”even pas op de plaats maken”.
Mijn eindconclusie is: acupunctuur is meer dan naaldjes. Stel je open voor de herstelmogelijkheden die acupunctuur biedt en dat kan alleen als je je openstelt en accepteert dat het werkt”.


Door S.V.

“Nog vóór de tijd dat het woord “allergie” in het algemeen bekend werd, al vanaf mijn kinderjaren, had ik er last van. Later kreeg ik een klassieke hooikoorts. Mijn vakanties ( kamperen in de natuur ) waren altijd een ramp.
‘s morgens vermoeiende niesbuien en de rest van de dag versuftheid.
Via de huisarts kreeg ik een desensibilisatie behandeling van één jaar. Het eindigde met nog heftiger reacties dan de hele hooikoorts. Met verschillende alternatieve middelen/ behandelingen werd alles dragelijker.
De laatste twee jaar ben ik behandeld met acupunctuur (ongeveer 6 behandelingen per jaar) bij Marion en voor het eerst voel ik mij allergie-vrij.” ​


Door A.

Op dit moment ben ik 14 weken zwanger en heeft de angst en mijn vermoeidheid en misselijkheid zich terug getrokken tot het minimum. Heel blij ben ik met het resultaat van acupunctuur!
Toen ik 6 weken zwanger was begonnen bij mij de klachten van een heftige misselijkheid en vermoeidheid. De hele dag kon ik wel op de bank liggen. Maar daar was natuurlijk geen tijd voor als zelfstandige ondernemer en moeder van nog een zoontje.. Ik las op internet dat er met acupunctuur goede resultaten werden gehaald. Met goedkeuring van de gynaecoloog begon ik met de eerste behandeling. En hoe sceptisch ik er ook in stond, na de eerste behandeling boekte ik al resultaat. Ik had weer volop energie en de misselijkheid werd ineens milder. Na een paar behandelingen voelde ik me stukken beter.
Ook geestelijk bracht het me veel rust en kreeg ik vertrouwen in de zwangerschap. Na twee miskramen was dat vertrouwen ver te zoeken en had ik continu een angst bij me.
Acupunctuur heeft er bij mij voor gezorgd dat ik weer fitter en vol vertrouwen door de zwangerschap kon!
Ik raad het bij iedereen aan.. Je hoeft je echt niet ziek te voelen.


​Door C.G.

Wat ben ik blij dat ik weer naar je toe bent gegaan.
In het verleden heb jij mij ook al zo goed geholpen met de overgangsklachten.

Nu was het mijn maag die ontzettend opspeelde en dat vooral ‘s nachts, ik had echt het gevoel of er een vlam in de maag brandde.
‘s Morgens heel vaak een zere tong/mond, het gevoel of ik te hete thee had gedronken. ‘s Nachts heel vaak wakker van de zere maag en daardoor erg moe totaal geen energie meer.
Na veel omwegen en onderzoeken in het ziekenhuis waar niets uitkwam uiteindelijk weer bij jou terecht gekomen, en ook hier ben ik nu weer ontzettend van opgeknapt ben er nog niet helemaal, maar als ik begon met 100% zit ik nu op 20% en dat na 3 weken en 5 behandelingen.


Door W.O.

“Wanneer je last hebt van pijnlijke spieren en gewrichten, dan word je door de arts niet zo snel doorverwezen naar een acupuncturist, eerder naar een fysiotherapeut. Misschien denkt men dat fysiotherapie wetenschappelijker is. Ik zocht op internet naar een acupuncturist in de buurt van Emmen.
Bij Marion kwam ik terecht en zij heeft me nooit direct op de pijnlijke plek behandeld. De naalden kwamen in energiebanen in mijn voeten/ onderbenen en handen te zitten. Geleidelijk aan verminderde de pijn en na zes weken was er een duidelijke verbetering opgetreden. Marion werkt zeer klant- of patiëntgericht. Ze is zelf erg rustig en geeft een haast liefdevolle behandeling.

Omdat ik een universitaire opleiding heb gehad, denk ik vaak wetenschappelijk. Ik weet nu dat acupunctuur de wetenschap aanvult. Lang niet alles in het leven is op een wetenschappelijke manier te verklaren, gelukkig maar. Mensen die een dergelijke behandeling hebben ondergaan, zullen het met me eens zijn dat die helpt.
Ik weet nu dat ik, als het nodig is, eerst aan acupunctuur en dan pas aan fysiotherapie denk.”


Door Detty

December 2014 ben ik begonnen met hardlopen. Al snel liep ik heerlijk 5 kilometer door de Emmerdennen. Ambitieus als ik kan zijn, bedacht ik dat ik wel wilde gaan trainen voor de halve marathon in Sneek in juni.
Van 5 kilometer ging ik naar 8 en 10 kilometer trainingen. Ik voelde me erg goed en het maakte me blij zo lekker door het bos te rennen. Totdat ik steeds vaker ’s ochtends met pijn in beide hielen uit bed stapte. Eerst dacht ik dat het wel voorbij zou gaan, maar het werd alleen maar erger. Ik vreesde voor de halve marathon. Op dat moment Marion gevraagd wat ze voor mij kon doen. Ze heeft me drie keer behandeld, met name in het polsgebied. Dat blijkt een corresponderend punt voor de hielen te zijn. Daarnaast gesproken over de onderliggende oorzaak. Herkenbaar is dat ik iets dat ik mezelf heb opgelegd (het lopen van een halve marathon) dan ook koste wat het kost moet volbrengen. Geforceerd trainen, beperkte me soms zelf in het plezier dat ik beleefde in het lopen. Teveel bezig met het doel. De pijn nam al na de eerste behandeling af en ik nam me voor het doel meer los te laten en weer te genieten van het lopen. Na nog twee behandelingen voelde ik dat ik pijnloos verder kon. En afgelopen zaterdag met heel veel plezier en genieten de halve marathon van Sneek volbracht! Marion, dank voor de effectieve behandelingen en waardevolle inzichten!


Door Johan

Voor het eerst naar Celestien Praktijk voor Acupunctuur en uitstekende resultaten.

Een linkerpols die bijzonder pijnlijk was, last van mijn nek en een groot slaapgebrek waren mijn klachten.
Tijdens de behandelingen zijn bovenstaande klachten voortvarend aangepakt. Na 7 behandelingen waren mijn pijnklachten van de pols verdwenen en kan ik alles weer doen met mijn pols.
Mijn nek was mijn 2e probleem. Na het zetten van de naalden en door de ontspanning tijdens de behandeling, voelde ik dat er minder weerstand ontstond in mijn nekgebied. Van mijn nek tot mijn voeten voelde ik een stroming en werd de energie afgevoerd. De pijn was na 5 behandelingen verdwenen.
Tot slot had ik nog een groot slaapprobleem (vaak wakker en maximaal 1-1,5 uur slapen). Tijdens de ontspanning kwamen er een aantal problemen boven water. Ik was gestresst door mijn thuissituatie (ernstig zieke partner), het ontslag wat ik had gekregen bij een reorganisatie, wat resulteerde in en gevoel van onmacht. Door daar tijdens de behandeling over te praten met de acupuncturist merkte ik dat er bij mij emotie los kwam. Ik stond open voor een andere kijk op mijn situatie. Het bleek dat ik vooral vanuit mijn hoofd leefde m.a.w. ik dacht veel, vulde vooraf in en er was geen plaats meer voor gevoel en emotie. Het mensen naar de zin maken, altijd klaar staan en het afwerken van lijstjes waren patronen die ik mijn leven lang al deed. Nooit afgevraagd of het goed was maar gewoon gedaan. Door er over te praten merkte ik dat er ruimte ontstond. Ik voelde de spanning in mijn lijf langzaam verdwijnen en voelde dat er een nieuwe krachtige positieve energie in mij opkwam. Ik zag opeens de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Ik voelde meer blijdschap, ik ben eerder tevreden. mijn zelfvertrouwen groeide met sprongen. Ik leef meer vanuit mijn hart, buik en gevoel met daarbij de overtuiging dat je vooral zelf veel kunt creëren. Door dit pad te volgen leef ik nu veel relaxter, mijn stress is grotendeels weg (noem het gezonde spanning), angsten zijn verdwenen en mijn slaapprobleem is opgelost.
Ik ga in ieder geval elke maand voor een APK acupunctuur en bij nieuwe klachten direct naar Celestien Praktijk voor Acupunctuur!