Ervaringen

Ervaringen

Door Bertha
Ik ben in september bij Marion gestart met acupunctuur. Ik had last van kokhalzen en dat is de laatste jaren erger geworden. Het ging mijn leven bijna beheersen. Na de eerste keer voelde het al beter. Waarop we meerdere dingen zijn behandelen wat met elkaar te maken heeft. NU na 9 behandelingen, verspreid over twee en halve maand, voel ik me goed en beheerst het niet meer mijn leven. Door Marion heb ik ook weer meer inzicht gekregen, dat ik er meer voor mezelf mag zijn. Ook mijn spiritualiteit heeft weer een boost gehad. Marion, Dank je wel. Ik ben je heel dankbaar.

Door Roely
Ik kwam bij Marion terecht omdat ik herstellende was van een operatie van borstkanker.
Na de operatie kreeg ik anti hormonale therapie voorgeschreven en ik voelde me daardoor niet goed ik kreeg klachten van krampen en pijn in mijn lijf en de vermoeidheid bleef ook sterk aanwezig.
Ik heb op advies van mijn arts een periode van rust genomen om te voelen en mijn lichaam rust te geven ik heb tijdens deze periode contact gezocht met de acupunctuur praktijk van Marion.
Marion heeft me alle ruimte en rust gegeven om te voelen en te herstellen middels acupunctuur en de juiste beslissing te nemen voor mijn eigen lichaam.

Door Priscilla
Ik had al jaren klachten van mijn nek en bovenrug. Op aanraden van een familielid heb ik contact gezocht met marion. Na 1 behandeling voelde ik al verlichting wat een bijzondere ervaring was dat. Ook had ik nog wat andere klachten die marion met mij besprak en ging behandelen. Ik kon dieper in mij zelf gaan voelen en er kwamen dingen op die ik eerst niet goed begreep. Nu na een aantal behandelingen voel ik dat ik er mag zijn en ben ik sterk voor waar ik sta. Inzicht en heling. Marion bedankt.

Door Wilma
3 acupunctuur behandelingen gehad bij Marion. Geen idee wat ik moest verwachten, maar wat heeft dit goed geholpen!
Nek klachten over gehouden van een burnout. Zijn nagenoeg verdwenen. Allergie klachten behandeld en een peesplaat ontsteking onder de voet.
Nog afwachten in hoeverre dit geholpen heeft.
Het contact met Marion als zeer prettig ervaren.
Kwam helemaal tot rust in de praktijk.
Kortom een echte aanrader!!

Door Nicole
Tijdens mijn zwangerschap was ik ontzettend misselijk. Via tips las ik over acupunctuur en zo kwam ik bij Marion terecht. Na 1 behandeling was de misselijk al een dag uitgesteld en na een paar behandelingen kwam het nog sporadisch voor. Het heeft echt ontzettend goed geholpen. Ook was de behandeling zelf erg fijn. Heerlijk 50 min. ontspannen, mocht van mij wel een dag duren 😀. Aanrader dus 😊

Door Charlotte
Via familie kwam ik terecht bij Marion. Na het overlijden van mijn moeder en vervolgens mantelzorger worden voor mijn vader was ik op weg naar een burnout. Door de acupunctuur behandelingen van Marion kwam er weer rust in mijn hoofd en lichaam.
Ik heb de behandelingen als zeer prettig en ontspannen ervaren. Marion is een fijn persoon om mee te praten en de behandelingen hebben mij goed geholpen. Ik weet ook dat als ik ooit nog aanvullende behandelingen nodig heb, dat ik bij haar in goede handen ben.

Door Peter
Nooit verwacht dat dit zou helpen. Ik probeer al jaren allerlei oplossingen uit om maar enigszins verlost te raken van de klachten door hooikoorts en andere allergieën. Na de eerste behandeling merkte ik gelijk al dat ik veel minder hoofdpijn had. Nu -op dit moment- zijn mijn klachten met 90% verholpen. Ik weet nog niet of en hoe (snel) de klachten terugkomen. Maar ik kom graag een keer terug. Als u twijfelt zou ik zeggen probeer het gewoon… Baat het niet dan schaadt het niet.

Door Irma
Top, helemaal top! Marion neemt de tijd voor je en dat was te merken na mijn behandeling, mijn moeheid verdween en er kwam ruimte in mijn hoofd.

Door Margriet
Ik kwam met hersenschudding en whiplash klachten zoals misselijkheid, duizeligheid en migraine klachten bij Marion. Heel fijn dat je iets kunt laten doen aan de klachten want een huisarts geeft alleen maar aan dat je rust moet nemen en geeft pijnstillers.
Al tijdens de eerste sessie verdwenen mijn misselijkheid klachten, die ik al 1.5 week steeds had gehad! En bleven ook weg, behalve als ik iets teveel gedaan had. Tijdens de tweede sessie werd ik behandeld tegen de migraineaanvallen die ik nog een paar keer
gehad had in de tussenliggende periode en die bleven daarna ook weg.
De derde keer nog beide klachten behandeld, maar ook aandacht voor mijn emotionele welzijn. Marion laat je nadenken en voelen wat er speelt in je lichaam en geest en geeft daarmee inzichten waarmee je aan de slag kunt.
Marion velt geen oordeel, maakt er werk van om je te laten ontspannen en je oordeelloos naar je zelf te laten kijken.

Na drie sessies had ik het gevoel dat mijn lichaam weer op eigen kracht verder kon, maar zodra ik het gevoel heb weer ontregeld te zijn, kom ik zeker bij Marion terug.

Door Arjan

Elk jaar in april/mei heb ik ontzettend last van branderige ogen vanwege hooikoorts, dit is erg vervelend. Dit jaar voor het eerst bij Marion aangeklopt, ben op een fijne wijze behandeld in haar praktijk, behandeling door Marion gaat op een erg ontspannen manier, zij is echt kundig en een fijne rustige vrouw, was zo op mijn gemak. Heb in totaal 7 behandelingen gehad en nu klachtenvrij, ook vroeg zij mij als ik meer klachten had en ik werd ook hiervoor goed behandeld, ook met een goed resultaat. Volgend jaar ga ik weer begin april deze behandeling herhalen, hopelijk weer met dit goede resultaat. Marion erg bedankt en tot over een jaar.

Door M.G.

Iedere dag had ik hoofdpijn/migraine. Toen vertelde iemand mij hoe zij was geholpen met haar migraineklachten door acupunctuurbehandelingen van Marion. Zij raadde mij aan contact met haar op te nemen. Ik heb even getwijfeld maar toen toch een afspraak gemaakt. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Ik heb de behandeling inmiddels afgerond en het gaat een stuk beter. Ik heb nog steeds wel eens migraine maar de hoofdpijnvrije dagen zijn in de meerderheid, een enorme vooruitgang. Verder heb ik goede adviezen gekregen.
De behandelingen zelf heb ik als prettig ervaren. Na afloop was ik altijd heerlijk ontspannen. Mochten mijn klachten terug komen of bij andere klachten dan kom ik zeker terug.

Door Aukje

Sinds 2005 kom ik bij Marion en ik heb mij voor diverse pijnklachten met succes door haar laten behandelen aangezien ik liever geen pijnstillers en slaapmiddelen slik. Ik vind haar een geweldige vrouw die haar vak goed verstaat!

Dit keer heeft zij mij naast het beduidend verminderen van zenuwpijn als gevolg van een hernia ook met veel liefde en geduld begeleid door een rouwproces heen te komen om het verlies van mijn beide ouders in korte tijd. De zon schijnt weer in mijn leven!
Dank Marion!

Door Rob

5 jaar geleden is een kwaadaardige tumor in de darmen verwijderd. Ook bij de lymfeklieren zaten plekjes, die zijn ook weggehaald. Hierna begonnen met preventieve chemokuren die ik na anderhalve week moest stoppen omdat er hartproblemen optraden.

De chemo heeft voor mij geresulteerd in neuropathie in beide voeten en linkerhand. Dit is 2 jaar geleden onderzocht bij een neurologisch onderzoek. Zenuwen zijn beschadigd en dit kan niet meer herstellen en alleen maar erger worden. Dit heeft er toe geleid dat ik afgelopen jaren steeds korter kon wandelen en ik had continue stekende pijn in beide voeten. De hersteltijd werd steeds langer. Medicijnen zijn er niet voor de zenuwpijn. Als enige kunnen antidepressiva worden voorgeschreven.

Kort geleden kwam ik in contact met Marion die dacht te kunnen helpen met acupunctuur. Ik had geen gevoel meer in beide voeten en kon mijn tenen niet meer buigen. Bij de eerste behandeling voelde ik al warmte terugkomen in mijn tenen en in de loop van de week nam de stekende pijn af. Geweldig gevoel! Ik heb nu enkele behandelingen gehad en krijg steeds meer gevoel in mijn voeten en kan de tenen weer bewegen. Ook kan ik weer verder lopen en de hersteltijd na een wandeling is veel korter geworden. Ik krijg een gedeelte van de behandeling vergoed vanuit mijn basis zorgverlening.
Ik ben heel erg tevreden met deze behandeling.

Door Kini

Acht jaar geleden ontmoette ik Marion voor het eerst, ze hielp me toen in drie sessies van mijn tenniselleboog af. Heel prettig.
Dit jaar kampte ik met een hardnekkige achillespeesblessure, en toen de fysiotherapie niet toereikend was, maakte ik een nieuwe afspraak. En toen ging het vlot gelukkig. En niet alleen hulp bij mijn blessure, maar ook bij het herstel van een operatiewond.
Ze beziet de mens vanuit een breed, veelomvattend perspectief en gaf me ook stof tot nadenken mee.
En daarbij een warme persoonlijkheid en plezierig in contact.
Ik kom bij, onverhoopte, klachten zeker bij haar terug.

Door Yvonne

Ik heb een tijd lang veel te maken gehad met stress gerelateerde klachten waaronder veel hoofdpijn en maag- en darmklachten. Door de acupunctuur van Marion ben ik hier volledig vanaf gekomen en voel ik ook veel meer innerlijke rust. Ik ben erg blij dat ik deze behandelingen ondergaan heb nadat ik door een kennis getipt was.

Door A.

Een bijzondere mooie ervaring is wat mij overkomen is bij Marion. Mijn klachten zijn hooikoorts en hoofdpijn. Op de bank waar ze kleine naaldjes plaatste voelde ik het gebeuren. Er kwam een energie vrij, en niet zo’n klein beetje ook. Ze begon te beschrijven wat ze voelde, en dat had ik nu net nodig. Buiten het feit dat ze bezig ging met mijn lichamelijke klachten, bracht ze ook andere inzichten bij mij naar boven. Het heeft me na doen denken en heb er gehoor aan gegeven. Net dat zetje had ik nodig. Mijn hoofd voelt lichter, heerlijk hoor.

Door Annie

Acupunctuur bij zenuwpijn, helpt dat?

Sinds mei 2018 heb ik last van een erg vervelende zenuwpijn na gordelroos. Ik heb diverse behandelingen gehad, zalf, medicijnen, Qutenza-pleisters en TENS ( zenuwstimulatie via stroomstootjes). Allemaal met weinig verbetering. Ook kreeg ik last van veel bijwerkingen en allergische reacties.

Eind februari 2019 kwam ik via via in aanraking met acupunctuur. Op internet vond ik het adres van Marion. De website sprak mij aan en ik zocht contact met haar. Ik kon al vrij snel terecht.

Na drie behandelingen in twee weken, was de pijn al minder geworden. Nu na tien keer kan ik weer verschillende activiteiten oppakken. Ook heb ik weer energie om met hobby’s aan de gang te gaan. De pijn is niet weg, maar veel minder hevig.
Mede door de prettige en rustige manier van behandelen door Marion,
ben ik een eind op de goede weg.

Door Silvia over gevoelens/ menstruatiepijn

Op mijn weg speelt mijn lichaam een belangrijke rol, het is het voertuig van mijn geest. Ze werken samen. Verrukking en pijn zijn voor mij dan ook drijfveren om steeds weer op pad te gaan. Deze tekst gaat over de weg van pijn.

Sinds mijn vijftiende zoek ik naar een antwoord op de vraag wat menstruatie is, en waarom het zoveel pijn teweeg brengt bij me. Het reguliere circus kwam daarbij niet verder dan: neem maar een paracetamol of laat je baarmoeder verwijderen. Een antwoord waar je volgens mij monsters en demonen niet mee verjaagd. Ik koos er voor om zelf op pad te gaan. Ik begon met dansen vanuit mijn bekken een paar jaar geleden, meer in mijn lijf komen, beter voor mezelf zorgen. Het werkt en werkte, dansen werd een belangrijk ritueel om in mijn lijf te komen. Mijn zintuigen gingen verder open, ik ging nog beter voelen…… maar de pijn kwam terug. Ik moest opnieuw een nieuwe weg in, en het Taoïsme waar ik deze winter veel over las stuurde me richting acupunctuur. Een eeuwenoude methode van genezing die aansluit bij levenskunst; het hervinden van harmonie. De verzekering noemt dat alternatief.

Vanaf eind februari meld ik me één keer in de veertien dagen bij Celestien. Aanvankelijk ben ik verbaasd over de aanpak; een paar naalden in mijn lichaam waardoor ik iets voel stromen. Een paar warme handen die mijn voeten vasthouden. Een paar goede vragen. Vertraging en aandacht. Een keer in de twee weken voel ik diep in mijn systeem, kom ik opgekropte gevoelens van angst en onzekerheid onder ogen, waarna een bijzondere bevalling volgt. Opruimen is heel bevrijdend. Bijzonder om te ervaren hoe gevoelens van doen hebben met menstruatiepijn, hoe dat zit met onderbuikgevoelens. Mijn honger naar verlossing van mijn pijn is zo groot dat ik me er graag aan over geef.

De sessies helpen me om meer achter mezelf te gaan staan, en daardoor ga ik steeds beter voor mezelf zorgen. Mijn lichaam en geest werken steeds beter samen en de alles-verlammende menstruatiepijn is weg gegaan sinds ik in behandeling ben. Dat deed het overigens ook eerder, toen ik bijna de hele dag danste. Mijn uitdaging blijft om goed te luisteren naar de signalen, mijn grenzen, mijn cyclus en me nog meer te uiten: zeggen, schrijven, schilderen, zingen, dansen. Mijn lichaam geeft als geen ander aan waar mijn ziel behoefte aan heeft. Ik vind het bijzonder om aan den lijve te ervaren hoe mijn gevoelsleven daar invloed op heeft, en hoe acupunctuur me helpt om de balans te herstellen.

Mijn wortels gaan zo steeds dieper de grond in, waardoor ik steeds meer en beter op eigen benen sta, en mijn rivier blijft stromen. Mijn wereld wordt alsmaar kleurrijker, en da’s verrukkelijk….

Door Sylvia over angst

Ik ben naar Marion gegaan om mij te laten behandelen voor angsten.
Angsten nemen (namen) een groot deel van mijn voelen in beslag.
Tijdens de acupunctuurbehandeling neemt Marion mij mee de diepte in.
Op een milde manier loost ze me mee naar mijn kern.
Ik kon dat goddank goed toestaan en ik kwam dan ook voor verrassingen te staan.

Tijdens de eerste behandeling wilde ik kijken naar mijn angst om alleen te zijn én alleen te blijven. Door naar mijn kern te gaan merkte ik dat ik op dit moment weliswaar alleen ben maar me helemaal niet alleen voel, dáár in de diepte. Ik kan juist heel goed alleen zijn en ik kan het erg goed met mijzelf vinden. Af en toe word ik geconfronteerd met het feit dat ik alleen ben in het dagelijks leven maar ook dat is goed. Ik weet niet wat de toekomst brengt maar NU voel ik me goed en zie het alleen-zijn als een enorme kans om te groeien. Dat was heel verhelderend.

Tijdens de tweede behandeling wilde ik gaan kijken naar de angst voor mijn eigen woede. Ik werd weer uitgenodigd om te kijken of ik naar de angst kon kijken en voelen.
De weerstand was groot en er waren wat trucs nodig om daar te komen. Op een goed moment vond ik het wel welletjes en wilde er mee stoppen maar toen ik het verzet losliet leek het net of de film nog heel even doordraaide. En toen beleefde ik dat er diep in mij helemaal geen angst leeft, laat staan voor mijn woede. In mijn kern IS er geen angst.

Ik was stomverbaasd.

De derde behandeling was het thema angst voelen voor/door alle onzekerheid. En dat ik nooit goed genoeg ben. Door de vragen die Marion stelde merkte ik dat ik laag voor laag kon afleggen. Een soort afpellen van de angst om aan mijn onzekerheid toe te komen. En als ik die dan in de ogen wil kijken dan is die er eigenlijk niet. Wat ik zie is een prachtig mooi mens! Dat was een emotioneel moment. Hoe mooi wil je het hebben?

Resumerend kan ik stellen dat het alleen maar ideeën zijn die ik over mijzelf ben gaan geloven maar het is niet wie ik eigenlijk ben. Ideeën die ooit ingeprent zijn (door anderen) en die ik als waarheid ben gaan zien. Maar de WAARHEID is een hele andere. Dat is heel duidelijk geworden nu bij Marion.

Dank je wel Marion.

Door Kirsten

Ik kwam onder behandeling voor pijnklachten en erge vermoeidheid. Ik had met name last van pijnlijke benen, armen en rug. De diagnose fibromyalgie is gesteld in het verleden. Er is de laatste 20 jaar heel veel gebeurd in mijn leven, wat stressvol was. Ik hield mijzelf staande en zette mij schrap. Ik had het gevoel niet weg te kunnen vallen en moest de boel draaiende houden.

De eerste behandeling: een gesprek vond plaats en vervolgens de behandeling, ik had veel pijn en mijn hoofd was vol, met van alles. Tijdens de behandeling gebeurde er iets vreemds, door mijn hele lijf zag/voelde ik allerlei stromingen….(energieën) en dat gebeurde tijdens de volgende afspraken ook. Mijn pijn werd minder en de stromingen minder heftig. Bij de laatste afspraak was het net of ik een kopje koffie vast had en ik kieperde deze om, alsof ik iets losliet en uit mijn lichaam gooide.

Na 7 behandelingen is mijn pijn verdwenen en mijn hoofd leeg!! Ik heb meer energie en zit veel beter in mijn vel.

Door R.T.

Acupunctuur is meer dan naaldjes
“Na een intensieve periode zowel privé als op het werk werd ik in juni 2015 getroffen door aangezichtspijn. Aangezichtspijn is een helse zenuwpijn. Ik ben direct gaan zoeken naar de oorzaak van aangezichtspijn en een methode om de pijn te verminderen en het liefst te verhelpen. Pijnstillers als paracetamol en ibuprofen waren niet effectief genoeg. De huisarts schreef zware epilepsie-medicijnen voor. Mijn voorkeur ging echter uit naar een oplossing zonder deze medicijnen. Het schijnt dat er mensen zijn, die al jaren last hebben van zenuwpijnen. Tijdens mijn zoektocht zijn er verschillende mogelijkheden voor behandeling naar voren gekomen zoals fysiotherapie, manueel therapie en chiropractie. Ik las dat veel mensen baat hadden bij acupunctuur. Ik stond vrij sceptisch tegenover deze mogelijkheid. Wat kunnen naaldjes nu eigenlijk doen aan de helse pijnen die je hebt? Maar ik wilde van die helse pijnen af, dus toch maar een afspraak gemaakt.

De eerste behandeling was wel een beetje spannend. Na een inventarisatiegesprek werden de eerste naaldjes geplaatst. Het plaatsen van de naaldjes voel je praktisch niet. Het was wel een bijzondere ervaring. De naaldjes werden op een hele ander plaats gezet: in mijn knie, enkel, been, elleboog en dit terwijl de pijn toch echt in het gezicht aanwezig was. De pijn werd minder en de plek waar de pijn zat verplaatste per plaatsing van de naaldjes. Nadat alle naaldjes werden geplaatst kwam de volgende bijzondere ervaring. Mijn voeten werden licht gemasseerd en er ging een golf aan energie via mijn voeten naar buiten. Tijdens de massage vernam ik, bij het bespreken van gevoelige onderwerpen, prikkels op de plek waar de zenuwpijn zat. Elke vervolgbehandeling was een bijzondere ervaring. Ik zou vooral de innerlijke rust die ik erdoor ervaar willen noemen. De behandeling is nu een half jaar geleden en de zenuwpijn is niet meer aanwezig. Wel heeft de aangezichtspijn, die nog latent aanwezig is, een signaalfunctie gekregen. Voor mij betekent het: ”even pas op de plaats maken”.
Mijn eindconclusie is: acupunctuur is meer dan naaldjes. Stel je open voor de herstelmogelijkheden die acupunctuur biedt en dat kan alleen als je je openstelt en accepteert dat het werkt”.


Door S.V.

“Nog vóór de tijd dat het woord “allergie” in het algemeen bekend werd, al vanaf mijn kinderjaren, had ik er last van. Later kreeg ik een klassieke hooikoorts. Mijn vakanties ( kamperen in de natuur ) waren altijd een ramp.
‘s morgens vermoeiende niesbuien en de rest van de dag versuftheid.
Via de huisarts kreeg ik een desensibilisatie behandeling van één jaar. Het eindigde met nog heftiger reacties dan de hele hooikoorts. Met verschillende alternatieve middelen/ behandelingen werd alles dragelijker.
De laatste twee jaar ben ik behandeld met acupunctuur (ongeveer 6 behandelingen per jaar) bij Marion en voor het eerst voel ik mij allergie-vrij.” ​


Door A.

Op dit moment ben ik 14 weken zwanger en heeft de angst en mijn vermoeidheid en misselijkheid zich terug getrokken tot het minimum. Heel blij ben ik met het resultaat van acupunctuur!
Toen ik 6 weken zwanger was begonnen bij mij de klachten van een heftige misselijkheid en vermoeidheid. De hele dag kon ik wel op de bank liggen. Maar daar was natuurlijk geen tijd voor als zelfstandige ondernemer en moeder van nog een zoontje.. Ik las op internet dat er met acupunctuur goede resultaten werden gehaald. Met goedkeuring van de gynaecoloog begon ik met de eerste behandeling. En hoe sceptisch ik er ook in stond, na de eerste behandeling boekte ik al resultaat. Ik had weer volop energie en de misselijkheid werd ineens milder. Na een paar behandelingen voelde ik me stukken beter.
Ook geestelijk bracht het me veel rust en kreeg ik vertrouwen in de zwangerschap. Na twee miskramen was dat vertrouwen ver te zoeken en had ik continu een angst bij me.
Acupunctuur heeft er bij mij voor gezorgd dat ik weer fitter en vol vertrouwen door de zwangerschap kon!
Ik raad het bij iedereen aan.. Je hoeft je echt niet ziek te voelen.


​Door C.G.

Wat ben ik blij dat ik weer naar je toe bent gegaan.
In het verleden heb jij mij ook al zo goed geholpen met de overgangsklachten.

Nu was het mijn maag die ontzettend opspeelde en dat vooral ‘s nachts, ik had echt het gevoel of er een vlam in de maag brandde.
‘s Morgens heel vaak een zere tong/mond, het gevoel of ik te hete thee had gedronken. ‘s Nachts heel vaak wakker van de zere maag en daardoor erg moe totaal geen energie meer.
Na veel omwegen en onderzoeken in het ziekenhuis waar niets uitkwam uiteindelijk weer bij jou terecht gekomen, en ook hier ben ik nu weer ontzettend van opgeknapt ben er nog niet helemaal, maar als ik begon met 100% zit ik nu op 20% en dat na 3 weken en 5 behandelingen.


Door W.O.

“Wanneer je last hebt van pijnlijke spieren en gewrichten, dan word je door de arts niet zo snel doorverwezen naar een acupuncturist, eerder naar een fysiotherapeut. Misschien denkt men dat fysiotherapie wetenschappelijker is. Ik zocht op internet naar een acupuncturist in de buurt van Emmen.
Bij Marion kwam ik terecht en zij heeft me nooit direct op de pijnlijke plek behandeld. De naalden kwamen in energiebanen in mijn voeten/ onderbenen en handen te zitten. Geleidelijk aan verminderde de pijn en na zes weken was er een duidelijke verbetering opgetreden. Marion werkt zeer klant- of patiëntgericht. Ze is zelf erg rustig en geeft een haast liefdevolle behandeling.

Omdat ik een universitaire opleiding heb gehad, denk ik vaak wetenschappelijk. Ik weet nu dat acupunctuur de wetenschap aanvult. Lang niet alles in het leven is op een wetenschappelijke manier te verklaren, gelukkig maar. Mensen die een dergelijke behandeling hebben ondergaan, zullen het met me eens zijn dat die helpt.
Ik weet nu dat ik, als het nodig is, eerst aan acupunctuur en dan pas aan fysiotherapie denk.”


Door Detty

December 2014 ben ik begonnen met hardlopen. Al snel liep ik heerlijk 5 kilometer door de Emmerdennen. Ambitieus als ik kan zijn, bedacht ik dat ik wel wilde gaan trainen voor de halve marathon in Sneek in juni.
Van 5 kilometer ging ik naar 8 en 10 kilometer trainingen. Ik voelde me erg goed en het maakte me blij zo lekker door het bos te rennen. Totdat ik steeds vaker ’s ochtends met pijn in beide hielen uit bed stapte. Eerst dacht ik dat het wel voorbij zou gaan, maar het werd alleen maar erger. Ik vreesde voor de halve marathon. Op dat moment Marion gevraagd wat ze voor mij kon doen. Ze heeft me drie keer behandeld, met name in het polsgebied. Dat blijkt een corresponderend punt voor de hielen te zijn. Daarnaast gesproken over de onderliggende oorzaak. Herkenbaar is dat ik iets dat ik mezelf heb opgelegd (het lopen van een halve marathon) dan ook koste wat het kost moet volbrengen. Geforceerd trainen, beperkte me soms zelf in het plezier dat ik beleefde in het lopen. Teveel bezig met het doel. De pijn nam al na de eerste behandeling af en ik nam me voor het doel meer los te laten en weer te genieten van het lopen. Na nog twee behandelingen voelde ik dat ik pijnloos verder kon. En afgelopen zaterdag met heel veel plezier en genieten de halve marathon van Sneek volbracht! Marion, dank voor de effectieve behandelingen en waardevolle inzichten!


Door Johan

Voor het eerst naar Celestien Praktijk voor Acupunctuur en uitstekende resultaten.

Een linkerpols die bijzonder pijnlijk was, last van mijn nek en een groot slaapgebrek waren mijn klachten.
Tijdens de behandelingen zijn bovenstaande klachten voortvarend aangepakt. Na 7 behandelingen waren mijn pijnklachten van de pols verdwenen en kan ik alles weer doen met mijn pols.
Mijn nek was mijn 2e probleem. Na het zetten van de naalden en door de ontspanning tijdens de behandeling, voelde ik dat er minder weerstand ontstond in mijn nekgebied. Van mijn nek tot mijn voeten voelde ik een stroming en werd de energie afgevoerd. De pijn was na 5 behandelingen verdwenen.
Tot slot had ik nog een groot slaapprobleem (vaak wakker en maximaal 1-1,5 uur slapen). Tijdens de ontspanning kwamen er een aantal problemen boven water. Ik was gestrest door mijn thuissituatie(ernstig zieke partner), het ontslag wat ik had gekregen bij een reorganisatie, wat resulteerde in en gevoel van onmacht. Door daar tijdens de behandeling over te praten met de acupuncturist merkte ik dat er bij mij emotie los kwam. Ik stond open voor een andere kijk op mijn situatie. Het bleek dat ik vooral vanuit mijn hoofd leefde m.a.w. ik dacht veel , vulde vooraf in en er was geen plaats meer voor gevoel en emotie. Het mensen naar de zin maken, altijd klaar staan en het afwerken van lijstjes waren patronen die ik mijn leven lang al deed. Nooit afgevraagd of het goed was maar gewoon gedaan. Door er over te praten merkte ik dat er ruimte ontstond. Ik voelde de spanning in mijn lijf langzaam verdwijnen en voelde dat er een nieuwe krachtige positieve energie in mij opkwam. Ik zag opeens de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Ik voelde meer blijdschap, ik ben eerder tevreden. mijn zelfvertrouwen groeide met sprongen. Ik leef meer vanuit mijn hart, buik en gevoel met daarbij de overtuiging dat je vooral zelf veel kunt creëren. Door dit pad te volgen leef ik nu veel relaxter, mijn stress is grotendeels weg (noem het gezonde spanning), angsten zijn verdwenen en mijn slaapprobleem is opgelost.
Ik ga in ieder geval elke maand voor een APK acupunctuur en bij nieuwe klachten direct naar Celestien Praktijk voor Acupunctuur!