De liefde voor haar buik

Ze zit in een burn-out of overspannenheid en voelt zich zo ontzettend moe. Gewend om door te gaan maar nu heeft ze zich ziek gemeld. Een opluchting voor haar omdat ze er aan toe mag geven. De gevolgen van zoveel jaren stress lijken nu naar buiten te willen komen terwijl het eigenlijk heel goed gaat in haar leven. De vermoeidheid krijgt eindelijk de ruimte en ze kan haar eigen ritme volgen.

Oermoeder kracht
Terwijl de naaldjes hun werk doen, brengen we de aandacht naar het lichaam. Ze wordt zich bewust van het energie centrum in haar buik, wat we in de Chinese geneeskunde het “onderste dantian” noemen. Deze energie kan aangevuld worden door de kosmische energie en stroomt door het lijf. Ze voelt de plek duidelijk in haar buik en herinnert zich de oermoeder kracht in haar. De schoonheid en het vuur van haar baarmoeder. Hoe ze haar kinderen heeft gebaard met een vanzelfsprekendheid en een dieper weten van wat nodig was op dat moment. De menstruatie en de overgang die op een natuurlijke manier verliepen.

Geraaktheid
Het raakt haar, het besef van die kracht in haar en de liefde die ze ervoor kan voelen. De baarmoeder en haar lichaam die gewoon doen in verbinding met het leven. Ze heeft haar buik verwenst en afgewezen, vond dat deel van haar lichaam lelijk en was er veelvuldig mee in strijd. Haar tranen komen naar buiten. En nu herinnert ze zich weer die wonderschone werking en bedoeling van haar buik. De oermoeder kracht en levenskracht die in haar huist. De baarmoeder, het meest heilige gebied in ons vrouwenlichaam, daar ligt onze bron en kern.
Stel je voor dat we ons allemaal die natuurlijke diepe kracht weer herinneren en toe-eigenen. En vanuit die aanwezigheid in het leven staan…