“De fut is eruit, zowel geestelijk als lichamelijk”

Deze dame stapt mijn praktijk binnen met gevoelens van paniek, stress, geen energie meer en ze heeft ook nergens zin in. Na een periode van zo’n 9 maanden thuis na een operatie is ze weer aan het werk gegaan. Ze werkt in de zorg maar kan het werk niet meer aan, ze voelt zich opgefokt, down, moe en kan moeilijk pareren en relativeren. Ze verlangt ernaar om de draagkracht in zichzelf weer te ervaren en niet gelijk in de stress of emotie te schieten. Ze voelt zich alleen en aan de zijlijn staan. Soms vraagt ze zich af of haar ouders haar niet wat meer hadden moeten socialiseren, haar leren hoe het hoort en hoe het eraan toe gaat in de wereld.

Uniek zijn
Vaak denken we dat er iets mis is met ons als we niet opgewassen lijken te zijn tegen de verwachtingen van de mensen om ons heen en de harde maatschappij. Niet zeuren, schouders eronder en doorgaan lijkt de norm. Maar daarmee ontkennen we een prachtig deel van onszelf. Juist in deze tijd is onze eigenheid/ uniek zijn zo belangrijk. Kwetsbaarheid en openheid is geen zwakte maar een waardevolle kracht. Het opent het hart en maakt echte verbinding mogelijk. Als we die kracht in onszelf erkennen, waarderen en daar zelf ruggensteun aangeven gaan we voorbij zelftwijfel en angst. Deuren gaan open naar transformatie in onszelf en daarmee maken we ook een verandering in de wereld mogelijk.

Behandeling
Acupunctuur en healing zetten we in om de balans weer te herstellen in geest en lichaam. De lever en nieren spelen hierbij een belangrijke rol. De lever heeft te maken met stress, emotie, frustratie en ook grenzen aangeven. De nierenergie speelt een rol bij angst, depressieve gevoelens en uitgeput zijn.
Terwijl de acupunctuur zijn werk doet, belichten we onderliggende factoren die een rol spelen. Thema’s van niet ‘goed genoeg’ voelen en ruimte in mogen nemen, komen aanbod. Ook de realisatie dat haar gevoeligheid een kracht is en dat ze haar overtuigingen over hoe ‘het hoort’ opnieuw mag bekijken. Ze is steeds trouwer aan Zichzelf. Na een aantal behandelingen is er al een duidelijke verschuiving merkbaar. Ze krijgt weer zin in de dingen en meer energie. Ze kan makkelijker omgaan met stressvolle situaties, ze zakt er niet meer zo in weg. Ze krijgt wekelijks een behandeling en na 7 behandelingen zijn we overgestapt naar een onderhoudsbehandeling van 1 keer per maand. Na een half jaar hebben we de behandeling afgerond.

Meer weten? Neem gerust contact op.