Angst om mij uit te spreken

Bibberend tot in al mijn vezels, zo spannend vond ik het om mij uit te spreken….

Mijn hoofd zag de mogelijkheid om met deze samenwerking mijn praktijk verder uit te breiden. Het leek een prachtige kans, zakelijk gezien een goede zet. En toch vertelde mijn gevoel mij dat het niet kloppend was, het niet de bedoeling was.


Verwondering
De gedachte de telefoon te moeten pakken en te bellen dat ik afzag van deze aanbieding, deed mij schudden op mijn grondvesten van angst. Mijzelf uitspreken, uitkomen voor mijn diepste gevoel, deed mij beven tot in mijn buik. Met verwondering keek ik er naar. Het had niets te maken met de persoon aan de andere kant van de lijn. Nee, het was de diepe angst om afgewezen te worden wanneer ik mijn ziel volgde, mijn waarheid zou spreken. Dit ging ver voorbij aan deze situatie, het zat in mijn systeem verankerd. Eerdere levens, eerdere ervaringen veel verder terug, lagen hieraan ten grondslag. Opgeslagen in het meest pure, kwetsbare deel van mijn lichaam, in mijn buik, in mijn cel herinneringen. Bang om afgemaakt te worden wanneer ik liet weten wat er werkelijk in mij leefde,

Transparantie
Ik kan er niet meer omheen, het wil allemaal boven tafel komen, gezien worden, geheeld worden. Alles wordt los getrild wat niet meer resoneert met wat ik ten diepste ben. Deze tijd vraagt erom, schudt wakker, zodat helder wordt wat niet meer kloppend is. Transparantie op alle lagen, in mijzelf en in de wereld om mij heen.

Ik wil ook niet meer anders. Ik kan ook niet meer anders. Mijn lichaam protesteert hevig als ik mijzelf niet serieus neem. Mijn zielepad wil geleefd worden en door trouw daaraan te zijn, nodig ik anderen uit hetzelfde te doen. Ik hoef nergens naartoe, de weg laat zich van binnen zien. Ik blijf waar ik ben en geef het vanuit mijzelf en mijn eigen praktijk vorm.

Zo overschrijven we patronen en overtuigingen door de angst toe te laten en toch stappen te zetten, toch die telefoon te pakken. Trouw zijn aan je eigen gevoel, hoe raar de omgeving het ook zou kunnen vinden…

Vrij zijn
En weet je: Ik pakte die telefoon en het klopte voor beide partijen. Het was niet de bedoeling om met elkaar in zee te gaan. Heb ik mij daar zo druk over gemaakt? Ja, daar heb ik mij zo druk over gemaakt omdat deze ervaring nodig was om te doorvoelen. Het leven reikt ons de mogelijkheden aan om te doorzien, om los te laten, ons te ontdoen van al die lagen die ons beperken. Zodat we ons weer herinneren dat we Vrij Zijn en dat we in vrijheid onze werkelijkheid kunnen creëren…